Workshops

Home workshop

kleien met Craft and Clay

Onze home workshops zijn ideaal voor jou als:

IMG_1345

het verloop

van een home workshop

Tijdens onze drie uur durende workshop in het atelier van C&C leer je via opbouwtechnieken een eigen creatie te maken. We vertrekken van een bolletje klei en maken een eerste duimpotje om voeling te krijgen met klei.

Daarna mag jezelf bepalen wat je graag maakt.  We vormen kleine groepjes tot max.6 personen zodat iedereen de nodige aandacht en begeleiding krijgt. Iedere deelnemer mag de kleur bepalen waarmee zijn stuk of stukken geglazuurd moeten worden door mij na de workshop. 

een klei leuke namiddag

De workshop duurt telkens 3h. Meestal op woensdagnamiddag van 14h – 17h. Check de shop pagina voor de concrete datums of contacteer ons om je eigen workshop in te plannen.

Maak je eigen stuk

Je kiest iets om te maken, en ik assisteer waar nodig om jou idee tot leven te laten komen. Je gaat naar huis met een prachtig zelfgemaakt keramiek stuk.

gezellig genieten

Kom samen met je vrienden, familie, moeder, dochter of gewoon solo en geniet met volle teugen van elkaars gezelschap. Je wordt verwend met een hapje en een tapje.

van klei tot keramiek

process van jou stuk

Tijdens de workshop maak jij je stuk, maar daarna is het niet meteen klaar om mee naar huis te nemen. De stukken worden door ons na afloop nog nagekeken en indien nodig bijgewerkt met respect voor jullie eigen design. We werken jullie stuk af, en na een 3 – 4 tal weken is het klaar voor ophalen / verzending.

1

Kleien

Je krijgt een woordje uitleg over de bastechnieken en gaat daarna meteen aan de slag met een bolletje klei. Hierna kan je jouw gewenste stuk maken met mijn helpende hand. 

2

Drogen en Biscuitbak

Wanneer je stuk klaar is moet het een tweetal weken drogen. Wanneer de stukken droog zijn worden ze een eerste keer gebakken op 950 graden.

3

Glazuren en Glazuurbak

Tijdens de workshop kiezen jullie de kleuren waarin jullie je stuk willen geglazuurd zien. De kleurstalen geven een goed voorbeeld van het eindresultaat. Eens de stuks gebakken zijn, glazuur ik ze en gaan ze in een glazuurbak van 1220 graden. Dat maakt ze voedselveilig en waterbestendig. 

workshop 14/9

3 uur - max 6 personen
85
  • Woensdag 14 September
  • 14h - 17h
  • Maak een stuk naar keuze
Popular

workshop 21/9

3 UUR - max 6 PERSONEN
85
  • Woensdag 21 September
  • 14h - 17h
  • Maak een stuk naar keuze

craft

&clay

vragen?

Heb je nog vragen of aanvragen in verband met de home workshops? Neem dan contact op en we kijken samen wat we voor je kunnen doen en beantwoorden met veel plezier al je vragen.